RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Школи в Україні масово закривають на карантин: список областей

З 27 січня в різних областях України школи закрили на карантин.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на ресурс Vlasno.info.

Призупинили навчання через високий рівень інтенсивності захворюваності на грип та ГРВІ школи у Вінницькій, Сумській і Рівненській областях.

У Вінницькій області закрили 13 шкіл. Це навчальні заклади в Барському, Жмеринському, Могилів-Подільському, Муровано-Куриловецькому і Тиврівському районах. Там зареєстрували найвищі показники захворюваності, а в класах були відсутні понад 20% учнів.

За інформацією Лабораторного центру МОЗ, в цілому у Вінницькій області протягом минулого тижня рівень інтенсивності захворюваності на грип та ГРВІ на 10% нижче середнього рівня. Було госпіталізовано 544 людини, в тому числі 432 дитини. Летальних випадків не зареєстровано.

За даними Рівненського обласного лабораторного центру МОЗ України, в Рівненській області припинили навчання в 37 школах і двох дитячих садах.

"Припинено навчання в 39 загальноосвітніх навчальних закладах області (31 в Костопільському, 3 - Радивилівському, 1 - Зарічненському, 1 - Корецькому районах, 3 - в місті Острог) та 2 дитячих дошкільних установах (Корецький район)", - йдеться в повідомленні.

В ОДА Сумської області відзначили, що у них на карантин закрили 15 навчальних закладах. Загальна кількість хворих становить 5696 осіб, серед яких 3880 дітей, що дорівнює 68,1%. Епідеміологічний поріг поки перевищено у чотирьох районах області: Кролевецькому, Недригайлівському, Сумському, Тростянецькому, а також в міста Суми та Лебедин.

Як повідомляв "Апостроф", смертельний коронавірус, який лютує в Китаї, забрав десятки життів за добу, але до України ще не добрався.