RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Віце-президентом ПАРЄ обрано українця: що про нього відомо

Члена української делегації, представника "Слуги народу" Олександра Мережка обрано віце-президентом Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Про це написала на своїй сторінці у Facebook член делегації Євгенія Кравчук.

Двадцять віцепрезидентів від держав-членів ПАРЄ обираються щороку на початку чергової сесії і вони залишаються на посаді до відкриття наступної сесії.

Слід зазначити, що голосування за Мережка не було, посади віцепрезидентів розподіляють за квотами держав-членів.

Віцепрезидент за необхідності може підмінити президента та головувати на засіданні Асамблеї або на дебатах (якщо не бере у них участі як доповідач). Також віцепрезидент автоматично входить до складу Бюро, яке керує роботою Асамблеї шляхом підготовки порядку денного сесій та визначення питань, що заслуговують бути висвітленими у доповідях.

Олександр – доктор юридичних наук, відомий вчений та фахівець у галузі міжнародного права, нещодавно він став головою комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва. Досвід викладання у США, Польщі, Індії, Азербайджані та Вірменії, знання специфіки цих країн також стане в нагоді при виконанні повноважень у рамках ПАРЄ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше були названі прізвища тих, хто представлятиме Україну в ПАРЄ.