RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

На окупованому Донбасі почалися серйозні проблеми з зарплатами і пенсіями

Ватажок бойовиків ДНР Денис Пушилін визнав, що в кінці 2019 року і в січні 2020 були затримки з виплатою зарплат, особливо у вугільній та металургійній галузі.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Новости Донбасса".

"Що стосується затримок по виплаті заробітної плати, ми, звичайно ж, будемо цьому протистояти в силу наших можливостей", - заявив він в інтерв'ю "міністерству інформації ДНР".

За словами Пушиліна, основні причини боргів по зарплаті - невизнаність ДНР, економічна блокада і ще не закінчилися військові дії.

"Тому кожному підприємству доводиться боротися за те, щоб працювати, щоб завантажити свої потужності, щоб вийти на рівень рентабельності і повноцінно виплачувати без затримок заробітну плату. Щоб говорити про те, що потрібно вже підвищувати заробітну плату, потрібно реалізовувати продукцію", - сказав він.

Затримки з виплатою місцевих пенсій Пушилін назвав "технічною складовою" і висловив надію, що в лютому цього не повториться.

"Особливо коли є зовнішні фактори. Як, наприклад, ситуація, пов'язана з металургією. А це для нас дуже серйозний пласт підприємств. Я нагадаю: в минулому році була визначена криза в металургії, коли ціна на метал на біржі впала. Це те, що від нас точно не залежить", - нарікає глава угруповання.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в мережі вказали на цікаву деталь, яка вказує на кадрові перестановки у верхівці бойовиків на Донбасі, що стосуються ватажка ДНР Дениса Пушиліна після відставки помічника президента Росії Володимира Путіна Владислава Суркова, який курирував раніше ДНР і ЛНР і вважався ідеологом "Новоросії"