RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Морок і руїна: в мережі показали красномовне фото застиглого в снігу Іловайська

У мережі показали красномовне фото окупованого бойовиками Іловайська, на околицях якого в серпні 2014 року точилися криваві бої.

Фото оприлюднили на Twitter на сторінці "hochu_domoy.ua".

На ньому - застиглий серед снігів тепловоз із пасажирськими вагонами. На задньому плані видніється товарні вагони. Через густий шар снігу не видно ні перону, ні колій. Більше того, на території залізниці немає людей: машиністів, робітників колій, провідників, пасажирів. Іловайськ ніби завмер у часі та просторі.

Нагадаємо, що за часів СРСР Іловайськ був одним із важливих залізничних вузлів. Місто називали "брамою Кавказу". Після здобуття Україною незалежності Іловайськ залишився одним із головних транспортних вузлів Донбасу. З початком російсько-української війни та окупації місто перейшло під контроль російських військових та місцевих бойовиків. Деякий час "військовим комендантом" захопленого міста був ватажок незаконного збройного формування "Сомалі" Михайло Толстих, якого вбили 8 грудня 2017 року.

Як повідомлялося раніше, тимчасово окупований бойовиками Іловайськ виглядає гнітюче. У мережі оприлюднили підтвердження тому у вигляді промовистих фото.

Нагадаємо, що українська армія втратила в боях під Іловайськом у серпні 2014 року 220 осіб, ще 40 військових пропали безвісти, а 13 - досі знаходяться в полоні. Детальніше про Іловайську трагедію, читайте в матеріалі "Апострофа": Навколо нас стояв густий запах крові - очевидець про бої під Іловайськом