RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Видворення Саакашвілі з України: ДБР прийняло важливе рішення щодо прикордонників

Прикордонники, які 12 лютого 2018 року затримали Міхеїла Саакашвілі у київському ресторані "Сулугуні", а потім видворили його до Польщі, можуть сісти за грати за перевищення службових повноважень.

Про це повідомили у ДБР.

Слідчі центрального апарату ДБР провели обшуки на території Одеської області і у Києві та повідомили про підозру у перевищенні влади колишнім керівникам підрозділів Державної прикордонної служби України. Слідчі встановили, що екс-керівник Департаменту оперативної діяльності Адміністрації Державної прикордонної служби України і колишній очільник Окремого відділу Адміністрації Державної прикордонної служби України, організували незаконне затримання Міхеїла Саакашвілі та його переміщення до Республіки Польща у лютому 2018 року.

Якщо їх провину доведуть, прикордонникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Як інформував "Апостроф" раніше, після примусового видворення з України в Польщу Міхеіл Саакашвілі опинився в центрі уваги українських та закордонних ЗМІ. Тепер колишній президент Грузії на європейських просторах безупинно критикує українську владу.