RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Прикордонники затримали Саакашвілі та видворили його до Польщі: що відомо на даний момент

У понеділок, 12 лютого, в Києві люди в масках і куртках з написом "Державна прикордонна служба України" затримали лідера партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі. Затримання відбулося в ресторані "Сулугуні" в Музейному провулку.

Пізніше стало відомо, що Саакашвілі було депортовано до Польщі. Нагадаємо, саме звідти він прибув до України, коли був позбавлений громадянства.

06:41 Народний депутат Ігор Луценко повідомив, що Міхо до Польщі вивезли на літаку, який належить офшорній компанії Петра Порошенка. В Адміністрації президента такі звинувачення відкидають.

03:21 Цікава реакція Заходу на затримання і висилку Саакашвілі.

21.02 На вулиці Банковій у центрі Києва сталася сутичка між прихильниками Саакашвілі і співробітниками поліції, є затриманий.

20:59 Саакашвілі розповів деталі свого затримання.

20:10 З'явилося перше відео з Саакашвілі в Варшаві.

19:50 Прихильники політика проводять мітинг під Адміністрацією президента. Їх зустріли сотні силовиків, почались сутички та затримання.

Фото: Апостроф

18:25 Польська прикордонслужба підтвердила, шо прийняла Саакашвілі.

17:34 Спікер ДПСУ Олег Слободян підтвердив, що Саакашвілі повернули до Польщі.

Пізніше соратник Міхо Давід Сакварелідзе повідомив про дзвінок Саакашвілі з Варшави.

17:20 Прихильники Саакашвілі в "Борисполі" пригрозили громити аеропорт. Також вимагають "старшого" для розмови.

17:00 Соратники Міхо прибули в аеропорти "Київ" (Жуляни) та "Бориспіль", очікуючи його депортації. В Борисполі також знаходиться фотокореспондент "Апострофа".

На фото соратник Саакашвілі Давід Сакварелідзе. Фото: Апостроф

Прихильники Саакашвілі спочатку думали, що його будуть відправляти вечірнім рейсом на Варшаву з "Борисполя".

"Попередньо їдемо в аеропорт "Бориспіль". Рейс на Варшаву о 17:25. Схоже, що Мішу хочуть вивезти цим рейсом. Одночасно треба контролювати західний напрямок. Будемо блокувати дороги. Загальна мобілізація", - написала вона на своїй сторінці в Facebook. Цю інформацію підтвердив "Апострофу" один з лідерів партії "Рух нових сил" Юрій Дерев'янко.

"Остання інформація з "Жулян": близько 10 машин поліції, стоїть борт 02 Нацгвардії, на якому було незаконно вивезено соратників Міхеїла Саакашвілі в Грузію", - писала в Facebook прес-служба партії "Рух нових сил".

Як повідомляв "Апостроф", 9 лютого співробітники спецпідрозділу Служби безпеки України (СБУ) "Альфа" прибули до готелю Fairmont Grand Hotel Kyiv, де перебував лідер партії "Рух нових сил" Міхеїл Саакашвілі, але незабаром поїхали геть.

При цьому вони не пред'явили ніяких судових рішень, документів.

Крім того, раніше міністр юстиції України Павло Петренко зробив гучну заяву щодо екстрадиції Саакашвілі.