RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Порушувати буде дорого: за що будуть штрафувати водіїв в Україні в 2020 році

У 2020 році в Україні істотно змінили систему штрафів за недотримання правил дорожнього руху водіями.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "24 канал".

Так, згідно з інформацією МВС, збільшені будуть штрафи за такого роду порушення:

- перевищення швидкості понад 50 км/год на дорогах, де це заборонено - з 510 гривень штраф зросте до 3400 гривень;

- за залишення місця ДТП - з 255 до 3400 гривень, також буде передбачено позбавлення права на керування авто на 6 місяців;

- за водіння без прав - з 510 до 10200 гривень.

Для кращого контролю з питання перевищення швидкості водіями, в МВС заявили, що вже в першому кварталі року запустять систему фото- і відеофіксації на дорогах.

Також згідно з новим законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо створення доступу до інфраструктури зарядних станцій для електромобілів" буде посилено контроль за порушеннями водіїв на електрокарах. У документі передбачено, зокрема, штраф за недотримання правил зупинки і стоянки таких авто і створення ними перешкод на дорогах, розміром від 340 до 510 гривень. Також інспекторам дозволять евакуювати такі авто, а для машин законодавчо передбачили зелені номера і дорожні знаки.

З 1 січня, згідно з новими правилами, в Україні будуть штрафувати автомобілі на єврономерах - штраф становитиме від 85 до 170 тисяч гривень, штрафувати будуть і за використання "євроблях" в комерційних цілях - до 34 тисяч.

Також в кінці минулого року був прийнятий закон про штрафи за перевезення дітей без автокрісла - за таке порушення доведеться віддати 510 гривень, за повторне - 850 грн. Такі ж розміри штрафів за перевезення дітей в кузові вантажного авто та перевезення груп дітей вночі. Раніше таких штрафів в українському законодавстві не було.

З 1 липня 2020 року в Україні почнуть діяти нові штрафи за водіння в нетверезому вигляді - одноразове таке порушення обійдеться в 10,2 тисяч гривень з позбавленням прав на рік, повторне - 40,2 тисяч гривень та позбавлення прав на 5 років.

Як повідомляв "Апостроф", раніше відомий український спортсмен влаштував скандал на дорозі в Києві через штраф за перевищення швидкості.