RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

"Дніпровські мрійники": блогер розкритикував керівництво КБ "Південне"

Блогер Сергій Наумович звинуватив керівництво КБ "Південне" в невиправдано високих зарплатах, боргових зобов'язаннях перед державою і технологічних провалах за останні 50 років.

Про це він написав у Facebook, передають "Українські новини".

"10 лютого, в рамках Фестивалю американського кіно, в київському "Жовтні" був показаний документальний фільм "Аполло-11" з кадрами про підготовку і висадку американців на поверхню Місяця. Організатори показу кінострічки - Посольство США в Україні та Дніпровське КБ "Південне". За допомогою VR-технологій, працівники "Південного" демонстрували глядачам 3D-моделі проекту місячної бази. Тільки все це красиві фантазії дніпровських мрійників. З боргами "Південного" їм до Місяця, як простому інженеру з зарплатою в 10 тис грн до директора з зарплатою в 450 тис грн. Олександр Дегтярьов п'ятий після Коболєва топ-чиновник в Україні з божевільною зарплатою. Гаразд, у "Нафтогазу" є перемоги над газовим монстром країни-агресора, але "Південне" з мільйонними боргами - це плювок на адресу українських платників податків", - повідомив Наумович.

Блогер розповів, як після показу фільму презентація досягнень Конструкторського бюро пішла не за планом.

"Крім інтерактивної зони з VR, "виставковий стенд" не вразив - тумбочка з кривим банером і два макети ракети Антарес. Найцікавіше почалося після офіційного показу фільму. Глядачів стали зазивати на панельну дискусію в маленьке приміщення. З 40 присутніх, 20 були співробітниками "Південного". Дискусії не було, була піар-презентація з досягненнями "Південного" за останні 50 років. Коли глядачі почали задавати незручні питання по зарплатних боргах, судових справ щодо "Морського старту" і корупції серед керуючого персоналу, презентатори згорнули "дискусію" і мало не насильно виштовхали людей з кімнати", - заявив він.

Наумович звернувся до новопризначеного Глави Космічного агентства Володимира Усова.

"Не хочу покладати на Усова, нового Главу Космічного Агентства, великих надій, тим більше з його урізаними міністерством економіки повноваженнями, але ... можливо щось і зрушиться з мертвої точки і "Південне" чекає глобальна чистка кадрів. Поки хлопці мріють думками про Місяць і піаряться за рахунок американського посольства", - підсумував Наумович.

Раніше ЗМІ повідомили які зарплати отримують працівники космічної галузі в Україні. Найвища зарплата у Олександра Дегтярьова, директора КБ "Південне", за 2018 рік він отримав дохід на загальну суму 5,5 млн грн в той час, як рядові інженери отримують зарплату до 10 тис грн на місяць.