RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

В Одесу прибуває корабель з українцями з Китаю: з'явилося важливу заяву МОЗ

У міністерстві охорони здоров'я України вважають, що епідемічна ситуація на вантажному судні з Китаю, яке в четвер, 13 лютого, заходить в порт Одеси, благополучна. У хворих моряків виключають ураження коронавірусом.

Про це повідомили в прес-службі МОЗ.

У відомстві підтвердили інформацію компанії-перевізника про те, що у членів екіпажу немає підозри на СОVID-19, зафіксовано лише випадки захворювання на ГРВІ.

"Судно "CMA CGM URAL" вийшло з останнього порту Китаю Шеко 16 січня 2020 року. До прибуття в Україну судно здійснювало заходи в порти в Єгипті, Лівані, Туреччині і Румунії. У цих портах всі члени екіпажу судна пройшли перевірку відповідними службами на наявність в них ознак СОVID-19. Ніякої підозри не виявлено", - підкреслили в МОЗ.

Крім того, з моменту виходу судна з китайського порту пройшло вже 27 днів, при цьому інкубаційний період захворювання СОVID-19 - 14 днів.

"Після прибуття судна всі члени екіпажу пройдуть відповідний температурний скринінг і в разі підозри їх буде спрямовано в спеціальні медичні заклади. Буде проведено лабораторні дослідження і тест на СОVID-19", - повідомили в відомстві з охорони здоров'я.

Як повідомлялось, в понеділок, 10 лютого, результати досліджень підтвердили ураження коронавірусом на борту круїзного лайнера Diamond Princess у 135 осіб, серед яких двоє громадян України.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Півтисячі жертв і "пекло" на лайнері: як коронавірус з Китаю продовжує вбивати.