RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Чи загрожують штрафи "евробляхерам" в Україні: озвучено чітку відповідь

Поліція поки не штрафує власників авто на єврономерах, бо немає доступу до бази митників, де патрульні можуть перевірити, чи порушив водій строки перебування на митній території України.

Про це повідомили у Telegram-каналі "Auto24".

Штрафні санкції проти водіїв, які не розмитнили свої автомобілі та не зареєстрували їх на території України з подальшим присвоєнням номерів державного зразка, вже вступили в силу. Патрульні почнуть складати на таких порушників адміністративні протоколи та виписувати штрафи, як тільки отримають доступ до інформаційної бази митників.

Нагадаємо, що 1 січня 2020 року набули чинності посилені санкції і штрафи для авто на єврономерах. Закон дозволяє автомобілю з іноземною реєстрацією перебувати в країні 5-10 днів. П'ять - якщо буде перебувати на території однієї області, 10 - двох і більше. Конфіскація авто або 170 тис. грн штрафу - це максимальна міра покарання для власника евробляхи, який ці терміни порушить.

Штрафувати тепер можуть заочно. При цьому протокол про адмінпорушення вважається врученим порушнику, навіть якщо людина не живе за адресою, яку вона вказала. Податківці також відразу повідомлять про порушення в поліцію.

Як повідомлялося раніше, у Кабінеті міністрів винесли на розгляд законопроект, після прийняття якого в Україні повинна знизитися вартість розмитнення вживаних автомобілів.

Чи продовжиться у 2020 році практика, коли "євробляхерам" просто продовжували мораторій на накладення штрафів за порушення митних правил, читайте в матеріалі "Апострофа": Рік новий - "евробляхи" старі: чи готовий Кабмін попрощатися з автомотлохом.