RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Більше не підозрюваний: у справі про ДТП з Кулебою стався несподіваний поворот

Київська поліція досі не встановила винуватця ДТП за участю уповноваженого президента України з прав дитини Миколи Кулеби, яка сталася ще 24 листопада 2019 року за Києвом.

Про це повідомляє "Обозреватель".

Як повідомили виданню в прес-службі поліції Київської області, станом на 18 лютого в кримінальному провадженні, відкритому за цим фактом, нікому не повідомили про підозру.

У цій справі проводився слідчий експеримент, крім того, були призначені автотехнічні експертизи, висновків щодо яких ще немає. Обидва учасники ДТП - Микола Кулеба та водій вантажівки - не були затримані і не перебували під домашнім арештом.

"Обидва водії - в статусі свідків і співпрацюють зі слідством ... Після завершення всіх експертиз буде оголошено підозру, після чого буде визначена міра запобіжного заходу", - наголосила прес-секретар обласної поліції Віталія Грохольська.

За її словами, експертизи можуть тривати від кількох місяців до півроку. Одна з них повинна встановити ступінь тілесних ушкоджень, отриманих під час аварії постраждалими. Це може вплинути на подальшу кваліфікацію справи.

Кримінальну справу було порушено за ч.1 ст. 286 КК України, яка передбачає до трьох років позбавлення волі. Якщо статтю перекваліфікують, то покарання може вирости до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що перші дані слідства вказують на вину дитячого омбудсмена Миколи Кулеби в ДТП, яка сталася 24 листопада поблизу селища Чабани.