RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

МОЗ зробив несподівану заяву про місця розміщення українців з Уханя

Чотири місця дислокації, де розмістять українців з китайського Уханя - центру поширення коронавірусу, засекретили через реакцію громадськості.

Про це заявив в середу, 19 лютого, заступник міністра охорони здоров'я Дмитро Коваль під час брифінгу.

"Є чотири пункти дислокації. Через різні настрої серед українців вони не розголошуються. Всі 4 установи готові до прийому громадян та іноземців. Тому панікувати - це зайве", - підкреслив чиновник.

За його словами, всі місця обсервації осіб, евакуйованих з Уханя, забезпечені необхідними ліками і обладнанням, поруч - розташовані інфекційні лікарні, з яких при необхідності буде залучено додатковий медперсонал.

В обраних місцях дислокації разом з українцями будуть знаходитися іноземні громадяни, які будуть евакуйовані українським літаком, а також два лікаря і медсестра, які супроводжують рейс.

На даний час українці в Ухані вже пройшли два етапи санітарного контролю та приступили до третього. Всі пасажири - здорові. На евакуацію з'явилися всі 48 громадян України і 29 іноземців.

Детальніше про те, куди евакуюють українців з Уханя і чому на батьківщині зводять барикади читайте в матеріалі "Апострофа ": Страх і ненависть через коронавируса: що відбувається з евакуацією українців з Ухань