RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Лікарні та аеропорти готові: як Україна збирається зустрічати коронавірус

В Україні поки немає жодного зафіксованого випадку зараження коронавірусом COVID-19 і головне завдання - не допустити потрапляння вірусу в країну.

Про це заявив заступник голови МОЗ Віктор Ляшко, передає "LB.ua".

За його словами, система охорони здоров'я України готова прийняти хворих з коронавірусною інфекцією і надати їм допомогу.

"У нас є близько 12 тисяч ліжок в інфекційних стаціонарах, близько 2 тисяч лікарів-інфекціоністів, близько 5 тисяч середнього медичного персоналу в інфекційних лікарнях, у нас є інфекційні бокси. З огляду на те, що вони використовуються на початкових стадіях розвитку спалаху і епідемії, в подальшому розміщення хворих в боксах недоцільно, для цього перепрофілюються інші відділення медичних установ", - сказав він.

За словами Ляшка, з діагностичними тест-системами для виявлення коронавірусу теж проблем немає.

"У лабораторіях є діагностикуми для проведення досліджень в режимі реального часу полімеразною ланцюговою реакцією. Тому в принципі країна готова і буде реагувати на випадки, які будуть виявлятися в Україні", - сказав він.

У свою чергу, глава Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко розповів про заходи, які будуть прийняті для недопущення потрапляння вірусу в країну з-за кордону, зокрема, з охопленої коронавірусом Італії.

"Нами прийнято рішення, і сьогодні з 20:00 всі прямі рейси... всі пасажири, які прилітають на в'їзд в Україну, будуть проходити температурну перевірку... Я підкреслюю, це аеропорти "Бориспіль" і "Жуляни". З інших аеропортів ніякі регулярні рейси не виконуються", - сказав він на брифінгу.

Крім того, додав Дейнеко, починаючи з ранку вівторка температуру перевірятимуть пасажирам на пункті пропуску автомобільного сполучення "Тиса" в Закарпатській області.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в північних регіонах Італії, які охопив смертельний коронавірус, почалася паніка.