RU  UA  EN

Вівторок, 25 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

У ЗМІ розповіли про поставку в Нові Санжари гуманітарної допомоги у вигляді профілактичних препаратів

У Нові Санжари доставили велику партію противірусних препаратів для профілактики - 1000 упаковок отримала районна лікарня, ще 150 передано для використання в зоні обсервації.

Про це повідомляє інформаційний портал Грип.ua.

Так, фармацевтична компанія "Екофарм" забезпечила райцентр запасом ліків для лікування і профілактики вірусних інфекцій у відповідь на прохання головного лікаря Новосанжарської районної лікарні Ольги Гирі.

Раніше місцеві медики повідомляли про високий рівень захворюваності на грип та ГРВІ в районі. На тлі занепокоєння місцевого населення вибором Нових Санжар для обсервації громадян, евакуйованих з Китаю, профілактичні заходи вийшли на перший план.

Препарати були доставлені на наступний день. Заступник генерального директора НВК "Екофарм", доктор медичних наук, екс-керівник українського Центру грипу Олександр Гриневич повідомив лікарям Новосанжарської лікарні, що препарат "Протефлазид" може виявитися дієвим в ситуації, що склалася. Препарат пройшов докинг-дослідження за дією на коронавірус COVID-19.

Раніше "Екофарм" отримав результати досліджень, проведених в Інституті епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В.Громашевського, там прийшли до висновку, що "завдяки механізму пригнічення синтезу вірус-специфічних ферментів РНК-полімерази і протеїнкінази, діюча речовина "Протефлазиду" може пригнічувати коронавірус COVID-19, оскільки цей вірус є таким, що має сліди РНК".

На думку головного лікаря Ольги Гирі, поставка противірусного засобу важлива не тільки як інструмент профілактики і лікування, але і допоможе заспокоїти населення Нових Санжар. "Протефлазид" використовують для груп ризику - дітей, літніх людей та медперсоналу.

150 упаковок препарату передали в санаторій, де містяться евакуйовані з Уханю українці. За словами Олександра Гриневича, противірусна профілактика є обов'язковою і невід'ємною частиною карантинних заходів.

"Однією ізоляції тут недостатньо, але ми не знаємо, чи профилактуютьлюдей, що містяться на карантині,і чим. Міністерство охорони здоров'я не відреагувало на нашу офіційну пропозицію забезпечити прибулих з Уханю засобами противірусної профілактики. Тому ми зробили це самі, у вигляді гуманітарної допомоги медичному персоналу, який обслуговує тих, хто знаходиться на карантині", - підкреслив Гриневич.