RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Вітер валить дерева, на дорогах - небезпечно: на Україну обрушилася потужна негода, фото і відео

В Україні погіршились погодні умови, по всій країні бушує негода, йде дощ, а сильний вітер валить дерева.

Про небезпеку попереджає прес-служба ДСНС.

За повідомленням УкрГідрометцентру, у зв'язку із переміщенням активного циклону, очікуються опади у вигляді дощу та мокрого снігу у західних областях, вдень у південно-східних областях місцями значні опади. По всій Україні, крім північно-східної частини, прогнозують сильний вітер 25-28 м/с.

В Карпатах - сніг, який спричинить сильну хуртовину, на дорогах снігові замети, ожеледиця, пориви вітру 40 м/с.

Вночі та вранці 24 лютого по північно-західним районам Чорного моря очікується сильний вітер 25-28 м/с, висота хвиль 30-40 дм; на Азовському морі вдень 24 лютого сильний вітер 25-28 м/с, висота хвиль 15-20 дм, місцями значні опади.

"24 лютого внаслідок ускладнення погодних умов (опади та пориви вітру) через спрацювання автоматичної системи захисту ЛЕП знеструмлено 251 населений пункт", – йдеться в повідомленні ДСНС.

Біди негода накоїла в семи областях. Зокрема, у Львівській області без світла залишилися 70 населених пунктів, Івано-Франківській - 69, Тернопільській - 65, Волинській - 23, Чернівецькій - 12 та Рівненській - 1.

"24.02.2020 о 03:30. Шегині. Будьте обережні від пориву вітру падають дерева", - написав керівник ГО "Варта1" Ігор Зінкевич, у Facebook.

Він, також, повідомив, що на трасі Київ - Чоп сталося ДТП, автомобіль зніс парапет, постраждали люди.

У Києві, на вулиці Брожко трохи підтопило вулицю, там відкриті люки.

Як повідомлялося, раніше стало відомо, якою буде погода до кінця 2020 року .

Детальніше про те, чому в цьому році в Україні була аномальна зима, чи чекати ранньої весни і на яку погоду розраховувати влітку, читайте в матеріалі "Апострофа": Пилові бурі, посуха і пекло влітку: як зміни клімату вплинуть на Україну.