RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Загибель екс-глави правління "Інтера" під Києвом: названо три головні версії трагедії

21 лютого в будинку екс-міністра закордонних справ Леоніда Кожари під Києвом від вогнепального поранення загинув бізнесмен Сергій Старицький: правоохоронці в даний момент розглядають три версії його смерті.

Про це йдеться в матеріалі "Страна.ua".

Перша версія - необережне поводження зі зброєю самого Старицького, згідно з якою причина загибелі - мимовільний постріл зі зброї, яка, як міг думати загиблий, була не зарядженою. Цю версію теоретично може підтвердити молекулярно-генетична експертиза по змиву з рук загиблого і рукоятки пістолета. Однак, як відомо, при огляді місця події вже було виявлено, що пістолет був у руці потерпілого Старицького.

Якщо йому вклали зброю рукою, яка була, наприклад, в рукавичці або пістолет взяли тканиною, то потожирових виділень людини, яка це зробила, експерти на рукоятці зброї не виявлять. Спростувати інсценування самогубства зможе грамотна балістична експертиза, за допомогою якої аналізуючи положення тіла, розташування зброї і рановий канал експерти зможуть зробити висновок - чи міг сам потерпілий зробити постріл з такого положення.

Друга версія - вбивство з необережності. Хтось із гостей (а можливо, що і сам господар) крутив пістолет в руках (думаючи, що він не заряджений) і в цей час трапився мимовільний постріл і, через трагічну випадковість, куля потрапила в Старицького. Якщо в поспіху до пістолета торкалися голими руками, то, знову ж таки, це виявлять при проведенні молекулярно-генетичної експертизи.

Змиви з рук всіх присутніх допоможуть визначити, хто з них стріляв зі зброї або доторкався до пістолету. Однак за наявності хороших адвокатів, це звинувачення можливо розбити, оскільки гості можуть стверджувати, що господар давав подивитися зброю і вони просто крутили її в руках, але не стріляли.

І третя версія, яка висувалася першою - самогубство. Поліція розглядала цю версію як основну, але друзі покійного стверджують, що це брехня. Такої точки зору дотримується підприємець Володимир Костерін, який говорить, що у Старицького не було думок про суїцид. Також політик і бізнесмен Василь Горбаль звернувся до журналістів з проханням "не розганяти версію про самогубство".

Як раніше повідомляв "Апостроф", смерть Сергія Старицького наступила в результаті стрілянини з пістолета Jericho 941 - нагородної зброї екс-міністра Кожари.