RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Платіжка на 53 тисячі за тепло: з'явилося важливе роз'яснення для українців

У Києві за лютий деякі жителі отримали платіжки з величезними сумами, але жодна з них не зрівнятися з оплатою за опалення в розмірі близько 53 тисяч гривень, яка прийшла власниці 4-кімнатної квартири.

В КП "Київтеплоенерго" на Facebook- сторінці пояснили причину такої "фантастичної" суми.

"Це не помилка і не технічний збій. Справа в тому, що в 23-поверховому будинку на вулиці Сверстюка, 52-В з 177 квартир на початку опалювального сезону лише 5 квартир залишалися без квартирних лічильників опалення. А на початку лютого в будинку залишилася тільки одна квартира без взятого на комерційний облік приладу обліку теплоенергії", - йдеться в повідомленні.

Представники комунального підприємства зазначили, що жителі квартир з лічильниками опалення оплачують тільки спожите тепло за показаннями своїх лічильників і опалення місць загального користування.

Різниця, яка утворюється між показаннями загальнобудинкового лічильника і сумарними показами всіх індивідуальних, нараховується жителям без індивідуального лічильника.

В "Київтеплоенерго" відзначили, що найбільш надійний спосіб уникнути подібної ситуації для жителів будинків, де сусіди встановили індивідуальні лічильники опалення, - також встановити лічильник.

Як повідомляв "Апостроф", раніше журналісти розповіли, в яких містах України плата за комунальні платежі найбільша.