RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Чому українцям приходять "фантастичні" платіжки за тепло і що з цим робити: роз'яснення

У лютому деякі жителі Києва отримали платіжки з сумами в два рази вище, ніж в січні і навіть більше, ніж в січні 2019 року, за платіжками стало помітно і різке збільшене споживання, і опалювальна площа їх приміщень.

Про це повідомляє "Обозреватель".

Журналісти зазначають, що спостерігалося і збільшення, і зменшення опалювальної площі, а споживання в усіх випадках значно зросла.

Глава комітету ЖКІ, благоустрою, екології та охорони навколишнього середовища Громадської ради при КМДА Олег Попенко дав свої пояснення, на його думку, цифри в платіжках могли вирости з наступних причин:

- в будинку не перевірений лічильник, його показники постачальник не зарахував і йому довелося "підтягнути" цифри за минулий рік;

- показники в грудні знімалися 23 числа, а в січні - в самому кінці місяця, коли температура різко впала і зросло споживання.

У той же час Київтеплоенерго стверджує, що середньомісячна температура за січень склала майже +1 градус. У компанії пропонують обговорити питання "корегування" житлоплощі з Центром комунальних послуг, а також вказали на проблему неврахованих лічильників.

"Мова йде про конкретний лічильник, і ця опалювальна площа буде відображатися тільки в платіжках за січень, які прийшли в лютому. У платіжці, яка прийде в березні, опалювальна площа буде такою ж, як зазвичай. Так сталося тільки в цьому місяці, трапився технічний момент", - уточнили в Київтеплоенерго.

Щодо цифр споживання тепла, то комунальники уточнили, що на суми вплинули наступні моменти: показання прибудинкових лічильників в грудні були за 23 дня, а в січні врахували весь місяць і тиждень за грудень, також вартість за опалення була на 4% вище, ніж в грудні, а температура на 2 градуси нижче.

Як повідомляв "Апостроф", раніше журналісти розповіли, в яких містах України плата за комунальні платежі найбільша.