RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Подолав видовий бар'єр: у ВООЗ зробили тривожну заяву про переносників коронавірусу

Фахівці Всесвітньої організації охорони здоров'я прийшли до висновку, що вірус SARS-CoV-2, який викликає захворювання новим типом коронавірусу COVID-19, подолав видовий бар'єр для людини від невідомої поки проміжної тварини-господаря.

Про деталі дослідження повідомили в четвер, 27 лютого, на офіційній сторінці Міністерства охорони здоров'я України.

"Найбільш ймовірними природними резервуарами для SARS-CoV-2 є кажани, але вважається, що вірус подолав видовий бар'єр для людини від іншої проміжної тварини-господаря. Причому такими можуть бути домашні, дикі або одомашнені дикі тварини, які ще не були ідентифіковані" , - йдеться в повідомленні.

Крім того, фахівці ВООЗ відзначили, що в цілому такі віруси дуже стабільні в замороженому стані. Зокрема дослідження інших коронавірусів показали виживання до двох років при температурі -20°C.

При цьому в ВООЗ заспокоїли, що хоча штами коронавірусів стабільні при низьких температурах протягом визначеного періоду, проте гігієна продуктів харчування і відповідні методи забезпечення безпеки можуть запобігти передачі через них вірусів.

Також, незважаючи на те, що коронавіруси є чутливими до температури приготування, яка складає 70°C, фахівці ВООЗ радять уникати вживання сирих або недоварених продуктів тваринного походження. Зокрема обережніше слід поводитися з сирим м'ясом, молоком і органами тварин - для недопущення перехресного забруднення сирої їжі.

"SARS-CoV і MERS-CoV схильні до найбільш вживаним протоколам очищення і дезінфекції, і поки немає ніяких ознак того, що SARS-Cov-2 веде себе по-іншому", - уклали у Всесвітній організації охорони здоров'я.

Як повідомляв "Апостроф", в Італії, яку атакував смертельний коронавірус з Китаю, 25-річна українка підхопила COVID-19.