RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Загрози немає: в МОЗ зробили несподівану заяву про українку, яка "підхопила" коронавірус в Італії

Зараження українки смертельним коронавірусом, який зафіксовано вже в чотирьох сусідніх з Україною державах, в італійському місті Кремона все ще не підтвердили тести, її життю поки нічого не загрожує.

Про це повідомив на брифінгу в четвер, 27 лютого, головний санітарно-епідеміологічний лікар України Віктор Ляшко.

За його словами, 26-річна дівчина дійсно захворіла, проте підтвердженим цей випадок називати не можна, поки не буде результатів тестів. .

"Є підозра на випадок коронавірусу в українки. Стан здоров'я у неї не критичний, загрози життю немає", - підкреслив Ляшко.

Разом з тим він застеріг українських громадян від подорожей в ті країни Європейського Союзу, де вже зафіксовані випадки смертельно небезпечної хвороби.

"Прохання утриматися від поїздок в країни, в яких зафіксована передача коронавірусної інфекції. З метою захисту свого здоров'я і надалі для того, щоб виключити завезення на територію нашої країни коронавірусної інфекції", - звернувся до українців головний санлікар України.

Як повідомляв "Апостроф", раніше на Закарпатті госпіталізували місцевого жителя, якому раптово стало погано - виявилося, що він раніше контактував з китайцем.