RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У світі стрімко зростає кількість заражених коронавірусом: ВООЗ зробила термінову заяву

Всесвітня організація охорони здоров'я підвищила оцінку ризику коронавірусу на глобальному рівні, оскільки кількість заражених з кожним днем зростає.

Про це заявив глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус під час брифінгу.

За його словами, на даний момент ризик поширення коронавірусу в світі є дуже високим.

"Наші епідеміологи постійно стежать за цими подіями, і тепер ми підвищили нашу оцінку ризику поширення та ризику впливу COVID19 до дуже високого на глобальному рівні", - сказав Гебреісус.

При цьому глава ВООЗ відзначив, що незважаючи на епідемії коронавірусу в деяких країнах, походження більшості випадків захворювання можна простежити.

"На даний момент ми бачимо пов'язані епідемії COVID19 в декількох країнах, але більшість випадків все ще можна простежити до відомих контактів або груп випадків. Ми поки не бачимо доказів того, що вірус вільно поширюється в громадах", - сказав він.

У США на території штату Вашингтон після того, як там від COVID-19 помер 50-річний чоловік, введено надзвичайний стан, пише The Washington Post.

Газета також пише, що в штаті зараз більше 50 осіб знаходиться в лікувальному закладі з підозрою на коронавірусну інфекцію. Їх перевіряють медики. Крім того, представники охорони здоров'я повідомили про два випадки зараження вірусом COVID-19. Одна з хворих - 40-річна жінка, яка знаходиться в задовільному стані в лікарні, а інша - жінка старше 70 років. Вона госпіталізована у важкому стані. Ніхто з них, як зазначається, не їздив за кордон.

За даними ВООЗ, загальна кількість померлих від пневмонії, викликаної новим коронавируса COVID-19 в світі складає 2978 чоловік.

Кількість заражених в Китаї досягло 79 824 людини. Всього в світі - 86 982. В свою чергу, одужали за останніми даними 41 625 осіб.

Країнами з найбільш швидким поширенням коронавірусу залишаються Китай, Південна Корея, Італія та Іран.

Детальніше про те, як, наприклад, в Італії борються з коронавірусом, читайте в матеріалі "Апострофа": Українці в Італії бояться, що їх закидають камінням на Батьківщині - активістка з Риму.