RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Госпіталізовано десятки людей: в Москві зафіксували перший випадок коронавіруса

У росіянина, який повернувся з Італії до Москви, виявили коронавірус COVID-19, а після контакту з ним багатьох госпіталізували.

Про це повідомляє на своєму сайті мер Москви Сергій Собянін.

"За даними епідеміологічного розслідування встановлено, що молодий чоловік захворів 21 лютого, перебуваючи на відпочинку в Італії. До Росії він повернувся 23 лютого і жив в приватному будинку в Підмосков'ї. 27 лютого він звернувся в поліклініку з симптомами ГРВІ, звідки його госпіталізували в інфекційну лікарню", - написали в оперативному штабі.

Зараз пацієнт перебуває в інфекційній лікарні і отримує все необхідне лікування. Захворювання протікає в легкій формі

Люди, з якими заражений контактував після повернення, знаходяться під меднаглядом лікарні або вдома, проводиться їх лабораторне обстеження.

Мер столиці Росії зазначив, що 24 людини госпіталізовані і ще 83 перебувають на карантині після контактів з хворим коронавірусом в Москві.

Як повідомляв "Апостроф", станом на ранок понеділка, 2 березня, кількість виявлених випадків зараження COVID-19 на території Китаю досягла 80 026 осіб, померли 2912 китайців, причому з країн Європи Італія увійшла до п'ятірки з найбільшою кількістю заражених коронавірусом.