RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

З'явилися нові дані про долю екс-командира "Айдара", затриманого за запитом Росії

Український консул в Салоніках прибув в поліцейське відділення, де знаходиться затриманий екс-командир "Айдара" Сергій Мельничук.

Про це повідомив сам Мельничук на своїй сторінці в Facebook.

"Прибув виручати. МЗС запрацювало. Спасибі всім, хто дзвонив і переживав", - написав він.

Він також додав, що за інформацією поліції Греції, український Інтерпол підтвердив його затримання на вимогу російських правоохоронців. В ордері зазначено, що Мельничук підозрюється у вбивстві 20 і більше осіб в Ростовській області РФ в 2014 році.

"Як тільки стало відомо про затримання 1 березня грецькими правоохоронними органами Мельничука, відразу на місце події виїхав український консул в Салоніках. З поліцією Греції консулом домовлено про тимчасове утримання затриманого в поліцейському відділенні та забезпечення всім необхідним (питна вода і їжа)", - зазначив директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев.

Він поінформував, що дружина Мельничука разом з малолітньою дитиною розміщені в готелі поблизу місця утримання. Мельничук має можливість користуватися своїм телефоном.

Затриманому надали російськомовного адвоката.

На ранок 2 березня в поліцейське відділення повинен прибути прокурор з міста Салоніки.

Як повідомляв "Апостроф", в 2016 році Мельничук у своїй декларації про доходи вказав, що у нього є 1 трлн гривень готівкою. Ці дані викликали великий резонанс в інформаційному просторі, оскільки з такими грошима Мельничук відразу опинився в топ-20 найбагатших людей світу, обійшовши творців Google і Facebook.