RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Великий піст: календар харчування по днях

Великий піст, який у 2020 році розпочався 2 березня і триватиме до 18 квітня, передбачає суворі обмеження: не можна вживати їжу тваринного походження - це м'ясо, яйця, молоко.

Риба дозволена тільки в деякі свята - Благовіщення і Вхід Господній в Єрусалим. У Лазареву суботу дозволено їсти рибну ікру. По буднях їсти можна тільки один раз на день, на вихідних - два рази.

Понеділок, середа і п'ятниця - це дні для холодної їжі без масла і термічної обробки - сухоїдіння. Дозволено їсти хліб, свіжі або мочені фрукти, квашені або солоні овочі, гриби, мед і горіхи.

У вівторок і четвер дозволена гаряча їжа без олії, наприклад, овочеві та грибні супи, каші і макаронні вироби. Також можна вживати чай, каву, компоти, відвари.

По суботах і неділях можна вживати їжу з рослинними оліями - супи, каші, тушковані і печені овочі, гриби, хліб.

Варто додати, що пісні рецепти не повинні бути нудними і одноманітними - можна готувати різні крупи, їсти овочі, фрукти, гриби, всілякі соління й маринади. При цьому дотримання посту носить рекомендаційний характер, так як бувають ситуації, коли людина в силу стану здоров'я або інших життєвих обставин не може виключити м'ясо і молочні продукти з раціону.