RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Спалах коронавірусу в Україні: в МОЗ зробили важливу заяву про "зникнення" масок

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко прояснив ситуацію з дефіцитом захисних хірургічних масок в українських аптеках.

Про це він повідомив під час брифінгу.

"Не потрібно використовувати засоби індивідуального захисту, а саме хірургічні маски, тоді, коли вони не потрібні. Поскільки це створює помилковий захист... В першу чергу ми повинні знати, що потрібно мити руки досить часто. Якщо немає можливість мити руки, то обробляти їх антисептичними засобами. Також ми повинні дотримуватися ізоляції або не контактувати з людьми з симптомами гострої респіраторної вірусної інфекції. А якщо відбувається контакт, то ми повинні перебувати як мінімум на відстані 1,5-2 метри від хворої людини ", - розповів він.

Він підкреслив, що маску повинні носити хворі люди, щоб мінімізувати можливість зараження.

"В установах охорони здоров'я всі хірургічними масками забезпечені. І ми говоримо: в першу чергу вони повинні використовуватися саме в закладах охорони здоров'я", - повідомив Ляшко.

Також він повідомив, що проходять зустрічі з виробниками та дистриб'юторами з приводу поставок медичних масок в аптеки.

"Держава не забезпечує приватні мережі аптечних установ лікарськими засобами та виробами медичного призначення, в той же час ми провели вже кілька зустрічей з вітчизняними виробниками, з дистриб'юторами. І їх проводило не тільки Міністерство охорони здоров'я. Зараз ці зустрічі проводяться під егідою Міністра економічного розвитку", - зазначив він.

За словами Ляшка, зараз розглядається питання, як мотивувати вітчизняних виробників хірургічних масок поставляти маски в аптеки.

"Розглядається питання можливого зменшення мита на інші товари для того, щоб наші виробники поставили медичні маски в аптеки", - повідомив Ляшко.

Нагадаємо, що журналісти провели розслідування і виявилося, що в українських аптеках виник дефіцит захисних масок. Виявилося, що їх великими партіями купують іноземні компанії (в основному Китай) або приватні особи.

Відзначимо, що на брифінгу Ляшко зробив важливу заяву - в Україні зафіксовано перший випадок зараження коронавірусом COVID-19. Чоловік, у якого виявили коронавірус, повертався в Україну з Італії.

Нагадаємо, станом на ранок вівторка, 3 березня, кількість заражених COVID-19 становить 90 182 особи, померли від захворювання 3 177 пацієнтів, побороли хворобу понад 48 тисяч людей.

Читайте також матеріал "Апострофа": Українці в Італії бояться, що їх закидають камінням на Батьківщині - активістка з Риму.