RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

Трошки перебір: Зеленський висловився про евакуацію з Китаю українки з собачкою

Президент України Володимир Зеленський, який прибув з візитом в Нові Санжари, де відбулася урочиста виписка евакуйованих українців з Китаю, повідомив, як Україна може допомогти українці Анастасії Зінченко і її собачці, які залишилися в китайській провінції Ухань, що стала центром поширення небезпечного коронавірусу.

Глава держави прокоментував скарги українки з собачкою на те, що з нею ніхто не виходить на зв'язок і не пропонує допомгу, передає в своєму Telegram-канале журналіст Андрій Павловський.

Президент заявив, що Україна не може змусити Китай випускати з країни, де лютує коронавірус, домашніх тварин.

"Ми, як держава, можемо запропонувати їй більше, ніж іншим людям запропоновано: хоч завтра ми вас забираємо, а собачку заберемо навіть в посольство, а не в притулок або готель, і потім, коли Китай дозволить - ви її заберете. Щоб це не було вже смішно. Окремий літак за собачкою - це вже трошки перебір", - сказав Зеленський в коментарі.

Нагадаємо, що українка Анастасія Зінченко не покинула охоплений коронавірусом Китай через собачку породи шпіц, яку їй не дозволили взяти на борт літака. Вона знаходиться на карантині в китайському місті Ухань з 19 лютого.

Нещодавно в соцмережі Instagram дівчина нагадала, що 1 березня офіційно ввели заборону на ввезення тварин в Україні з Китаю. Вона підкреслила, що з нею ніхто не зв'язувався, їй не дзвонили протягом тижня. Про евакуації нічого чутно, не говорять, що робити далі.

Як повідомляв "Апостроф", один з українців, які провели 14 днів у Нових Санжарах на карантині через спалах коронавірусу, отримав в день народження годинник від президента України.