RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Як евакуйовані з Китаю українці залишають Нові Санжари: всі подробиці, фото і відео

У четвер, 5 березня, в Нові Санжари прибув з візитом президент України Володимир Зеленський. Він зустрівся з евакуйованими з Китаю українцями, які перебували на карантині - їх виписали, і вони відправляються додому.

"Апостроф" буде стежити за всіма подіями в онлайн трансляції.

12:20 Зеленський подякував медикам і співробітникам охорони за відмінну роботу. Крім цього, він попросив евакуйованих громадян побути трохи вдома. Дивіться онлайн відео!

12:12 Зеленський прилетів у Нові Санжари. Все готово для зустрічі з президентом. Всі дуже чекають! Українців, які провели 14 днів у санаторії (обсервації) вже виписують, і вони зустрічаються з родичами.

12:06 Медичний центр у Нових Санжарах почали залишати українці евакуйовані з Китаю. Їх зустрічають родичі та близькі. Настрій бадьорий. Вертоліт президента прибув, зараз буде зустріч.

11:56 На даний момент до евакуйованих пропускають ЗМІ і родичів тільки за списками. Інших людей на територію медцентру Нацгвардії не пускають. Багато силовиків.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

10:14 Один з евакуйованих українців журналіст Олександр Махов поділився знімком, як проводить останній день в санаторії. Постояльці збирають речі. Іноземцям, які перебували на обсервації, збираються організувати транспорт до Києва.

"Пакуємо речі... Повинні видати довідку про відсутність захворювання коронавірусом і довідку про перебування в обсервації. Приїдуть родичі, друзі та знайомі", - написав Махов.

09:49 На місці вже чергує охорона. Також в Нові Санжари приїхали родичі евакуйованих українців з Китаю. Відзначають, що ситуація на місці спокійна.

Сам Зеленський прилетить на гвинтокрилі. Він пробуде в Полтавській області два дні.

Нагадаємо, 5 березня, всіх евакуйованих, які прилетіли з китайського Уханю і знаходилися в обсервації в Нових Санжарах, відпустять додому в зв'язку із закінченням терміну карантину.

Як повідомляв "Апостроф", у вівторок, 3 березня, перший випадок захворювання коронавірусом зафіксували і в Україні. Вірус діагностували у жителя Чернівців, який повернувся з відпочинку в Італії.

Детальніше про появу небезпечного вірусу в Україні читайте в матеріалі "Апострофа": Що відомо про перший випадок коронавірусу в Україні: всі подробиці.