RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Сирії вбито генерала "Армії тигрів", якого охороняв спецназ Путіна: фото

У Сирії вбили генерала і главу армії президента Башара Асада "Армії Тигрів" Сухейля аль-Хасана.

Про це повідомляє Kavkaz Center в Twitter.

"Тільки що. Ватажок асадської "армії тигрів" і Сухейль Хассан помер від отриманих ран у лікарні в Хама, куди його доставили з Саракіба", - йдеться в повідомленні.

Він особисто брав участь в бойових діях в найгарячіших точках Сирії. Його спецпідрозділ завжди йшов в авангарді наступу сирійської армії проти турецьких військ.

За останніми даними, Сухейль аль-Хасан ввів бойові дії проти турецьких військ у провінції Ідліб на північному заході в околицях міста Саракіб. В ході одного з бойових зіткнень він отримав важкі поранення і був відправлений у госпіталь.

Російські військові експерти стверджують, що Сухейль аль-Хасан - один з головних воєначальників сирійської армії, а його бойовий підрозділ за роки конфлікту стало одним з основних символів армії Асада.

У мережі опублікували фото, на яких спецназ ССО РФ (сили спеціальних операцій), цілодобово охороняють асадського ватажка.

Нагадаємо, сирійські війська нанесли удар по турецькій колоні увечері 27 лютого. В результаті атаки загинули щонайменше 33 турецьких військових. У відповідь на це Туреччина розпочала серію потужних атак на сирійські об'єкти.

Детальніше про загострення конфлікту в Сирії читайте в матеріалі "Апострофа": Бомби з неба і "пекло" на землі: як Туреччина намагається "переламати" хід війни в Сирії.