RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Не зможуть сховатися: на суді в Гаазі заявили про покарання для винуватців трагедії MH17

Прокуратура Нідерландів, де почалося судове засідання у справі про збитий над Донбасом у 2014 році малайзійський "Боїнг", заявила, що бойовики ДНР повинні відповідати перед судом, як звичайні громадяни, оскільки вони не представляють армію суверенної держави.

Про це заявив у судовому комплексі Схіпхола під час слухань прокурор Вард Фердінандюсс.

За його словами, бойовикам, причетним до збитого авіалайнера, "не вдасться сховатися за законами війни", оскільки вони не представляють армію будь-якої суверенної держави і не відповідають вимогам міжнародного гуманітарного права.

"Наш висновок: підозрювані не мають імунітету комбатантів, вони підлягають переслідуванню як звичайні громадяни", - пояснив прокурор.

Таким чином прокуратура наполягає на тому, щоб винуватців аварії малайзійського Боїнга судили за кримінальним правом, без застосування до них так званого міжнародного гуманітарного права - конвенцій, що регулюють правила і звичаї війни.

Як повідомляв "Апостроф", раніше відповідальна за роботу із засобами масової інформації під час судового процесу по МН17 суддя Йоланда Вейннобел розповіла як буде проходити процес у справі про збитий над Донбасом у 2014 році малайзійський "Боїнг".