RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Вінниці попрощалися з донецьким "кіборгом", загиблим на Донбасі: фото і відео

У понеділок, 9 березня, у Вінниці попрощалися з лейтенантом Збройних сил України Дмитром Фірсовим, який загинув в зоні ООС під Кримським (Луганська область) внаслідок підриву БМП на невідомому вибуховому пристрої.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на місцеве видання "Місто".

За рішенням Вінницької міськради, 9 березня в місті був оголошений траур у пам'ять про захисника України. У цей день були приспущені національні прапори з траурною стрічкою на будівлях місцевого самоврядування, комунальних підприємств, установ та організацій.

Громадське прощання із загиблим відбулося в Будинку офіцерів, де зібралося чимало людей, щоб вшанувати його пам'ять. Серед них були його бойові побратими.

1-6.jpg misto.vn.ua
1 / 1
5-1.jpg misto.vn.ua
1 / 1
2-5.jpg misto.vn.ua
1 / 1
6.jpg misto.vn.ua
1 / 1
8.jpg misto.vn.ua
1 / 1

Один з них згадував, як Дмитро показував з бойових позицій ЗСУ свою квартиру на околиці Донецька, звідки після окупації він поїхав до Вінниці.

"Ми познайомилися ще у вересні 2014 року в добровольчому батальйоні "Донбас". Потім перейшли в 93-ю бригаду - фактично вся шоста рота в бригаді сформувалася з добровольців. Там було багато місцевих з Донецька і Діма один з них", - розповідав про загиблого боєць Дем'ян "Райан" Хмельницький.


Командир бригади Дмитро Брижинський розповів, як загинув Дмитро Фірсов.

"Він підірвався на вибуховому пристрої. Всю територію досліджувати неможливо, є тільки"наїжджені" шляхи. Хлопці, які були з ним в машині - вижили, але отримали контузію", - повідомив він.


Дмитро мав вищу освіту, минулого року він отримав військове звання лейтенанта.

Як повідомляв "Апостроф", в понеділок, 9 березня, в районі населеного пункту Гнутове на Донбасі бойовики обстріляли санітарний автомобіль ЗСУ.