RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Спливли тривожні дані про стан українця, який підхопив коронавірус

Українець з Чернівців, який підхопив смертельно небезпечний коронавірус, поки що не зміг подолати хворобу - повторний тест показав, що в його організмі досі присутній вірус.

Про це повідомляє АСС.

За словами заступника голови Чернівецької ОДА Наталії Гусак, хворому зробили повторний тест на коронавірус, він дав позитивний результат.

"Згідно з протоколами, хворому будуть ще кілька разів проводити тести. Лише після того, як два тести поспіль покажуть негативний результат на коронавірус, можна буде говорити, що людина одужує", - уточнила вона.

Гусак додала, що 11 березня до Чернівців приїде лікар Всесвітньої організації охорони здоров'я, який огляне хворого коронавірусом і визначить, чи правильно його лікують.

"Всесвітня організація охорони здоров'я завжди направляє своїх представників до країн, в яких виявлено хворих коронавірусом. У їх делегацію входить і фахівець, який відповідає саме за клініку, тобто, правильно лікує хворого коронавірусом. Ми попросили, щоб саме цей фахівець приїхав до Чернівців, оглянув хворого і перевірив правильність призначеного лікування", - сказала вона.

Відзначається, що медики хочуть зняти напругу в суспільстві і можливу недовіру хворого до українських лікарів. Зараз стан хворого українця стабільний. Температура тіла протягом доби коливається від 37,1 до 37,6 градусів.

Як повідомляв "Апостроф", смертельний коронавірус з Китаю почав атакувати нові країни, в той же час в самій Піднебесній число нових заражень за добу впало.