RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Наступить не за календарем: синоптики розповіли, якою погода в Україні буде влітку

Синоптики прогнозують холодне і дощове літо 2020 року в Україні: при цьому, одні впевнені, що його варто чекати вже в травні, інші не такі оптимістичні і прогнозують тепло тільки з серпня.

Про це повідомляє "Обозреватель".

Так, за словами народного синоптика Леоніда Горбаня, літо настане не по календарю, а в серпні. Однак спека буде вже в травні. Правда червень і липень накриють Україну дощами, ураганами і градом.

З ним згоден народний синоптик Назарій Данилюк. За його словами, після посушливого і жаркого травня в червні в Україну прийдуть дощі і шквальний вітер.

Лівні вщухнуть до середини червня, а температура повітря досягне +24 градусів. Такою погода буде до кінця місяця. А ось початок липня в Україні буде дощовим з ураганами і перепадами температур.

Август в Україні, за розрахунками Данилюка, буде мінливим - з спеки в зливи і прохолоду. Вже з другої половини місяця почне холоднішати.

У свою чергу, народний синоптик Володимир Деркач з колегами не згоден. На його думку, сильної спеки влітку чекати не варто, хіба що на кілька днів в кожному місяці. При цьому, за його словами, дощі будуть і в серпні.

Завідуюча відділом прикладної метеорології і кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАНУ Віра Балабух вважає, що літо буде аномально спекотним навіть в порівнянні з минулим роком.

"Нас чекають нові хвилі тепла, різкі зміни температури, дефіцит опадів, спекотне літо, сильні зливи, грози, град, шквали", - сказала вона.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явився детальний прогноз погоди до кінця 2020 року по місяцях.