RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

У скандальному конкурсі в Одеський облздрав бере участь фейковий "проректор" ОНМедУ Данильченко - ЗМІ

У числі претендентів на посаду заступника директора департаменту охорони здоров'я Одеської обласної державної адміністрації виявилася фейковий "проректор" ОНМедУ по науково-педагогічній роботі Лілія Данильченко. Конкурс проводить Нацагентство з питань держслужби. Переможець обійме посаду заступника голови обласного відділу охорони здоров'я з питань реформування системи охорони здоров'я.

Про це пишуть "Вести".

Конкурс розпочався зі скандалу: голова конкурсної комісії Галина Савченко відмовилася назвати імена претендентів і етапи проведення конкурсу. Більше того, Савченко стала вимагати від присутніх громадських і представників ЗМІ покинути приміщення. Журналістам вдалося залишитися на відкритому за законом засіданні лише на підставі письмових заяв. Єдина, кому було дозволено бути присутнім з представників громадськості, - скандальна активістка Ірина Потоцька, яка фігурувала в рейдерських захопленнях Одеського медуніверситету в 2018-2019 роках.

У першому етапі відбору - тестуванні - брали участь четверо кандидатів з шести, які подали заяви. У їх числі і Лілія Данильченко, яка назвала себе проректором ОНМедУ по науково-педагогічній роботі. Раніше вона очолювала одну з університетських клінік - Багатопрофільний медичний центр на вул. Пастера. У 2018 році ставлениця Уляни Супрун, самопроголошена в.о. ректора ОНМедУ Владлена Дубініна "призначила" Данильченко проректором.

27 вересня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва визнав призначення Дубініної незаконним і призупинив дію відповідного указу Міністерства охорони здоров'я України. В результаті всі укази і розпорядження так званої "в.о. ректора" були позбавлені законної сили. В даний час Лілія Данильченко перебуває в декретній відпустці по догляду за внучкою.

Попри це вона пройшла тестування і була допущена до наступних етапів відбору, на яких кандидати повинні були справитися з рішенням "ситуаційних завдань" і пройти співбесіду з членами конкурсної комісії.

Голова конкурсної комісії відмовилася повідомити підсумки відбору, пославшись на те, що остаточне рішення буде прийнято після особистого (закритого) співбесіди з в.о. директора департаменту охорони здоров'я.