RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

На тебе чекають вдома: українська партія агітує українців у Польщі повертатися додому, фото

У Польщі з'явилися білборди, звернені до українців, які працюють за кордоном.

Про це повідомили журналісти УНІАН.

Білборди були розміщені Української Галицької партією, яка активно працює в Галичині.

"На тебе чекають вдома", - саме цей заклик ми намагаємося донести тим, хто сьогодні змушений працювати на розвиток економіки інших держав. Ми працюємо для того, щоб Україна стала сильною, адже наш найцінніший потенціал - це люди. Ми закликаємо їх повертатися до своїх родин і будувати свій будинок на рідній землі - як заповідав митрополит Андрей Шептицький ", - прокоментувала борди голова політради Української Галицької партії Ірина Моряк.

За словами українців, які проживають за кордоном, це важливо, що про них пам'ятають, і розуміють, що виїхали вони не по своїй волі, а тому що були змушені.

"Приємно бачити такий заклик. Не чекав, що хтось, крім моєї сім'ї, очікує мого повернення в Україну. Приємно, що у нас є політичні сили, які думають про завтрашній день і сьогодні щось роблять для розвитку України", - каже Олег, який повертається із заробітків у Польщі додому.

Варто відзначити, що в минулому році українці переказали в Україну з-за кордону майже 12 млрд доларів США, при тому обсяг прямих іноземних інвестицій склав лише 1,8 млрд доларів США. Саме заробітчани стали за фактом найбільшим інвестором в економіку держави, що, зокрема, зумовило зміцнення гривні в 2020 році.

Нагадаємо, Українська Галицька партія зареєстрована в 2014 р у Львові. За підсумками місцевих виборів 2015-2019 р .. Партія отримала близько 90 мандатів в селищних та міських радах Галичини. 4 депутата від УГП в 2019 р здобули перемогу на дострокових виборах народних депутатів України і увійшли до фракції "Голос".