RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

МАУ оголосила про повне припинення пасажирських рейсів: що важливо знати

У той час як Україна незабаром закриває через загрозу коронавірусу виїзд з країни, авіакомпанія МАУ повністю припиняє пасажирське авіасполучення.

Про це повідомляють на сайті МАУ.

У виконання рішення РНБО закрити кордон для всіх іноземців компанія закриває регулярне пасажирське авіасполучення з 00:00 годин в ніч з 16 на 17 березня.

"Наші пасажири - співвітчизники, які знаходяться за кордоном, повинні повернутися додому до цих пір, скориставшись усіма можливими засобами транспортного сполучення", - йдеться в повідомленні.

Громадянам України, які не встигнуть повернутися додому протягом 15-16 березня, потрібно звернутися в українське консульство. Для таких випадків буде організовано спеціальні окремі нерегулярні рейси для повернення українців додому.

Авіакомпанія МАУ попереджає, що кількість наявних вільних місць на її власних регулярних рейсах 15 і 16 березня - обмежена, тому просить з розумінням ставитися до обмежених можливостей.

Зараз МАУ планує виконання протягом найближчих двох діб додаткових регулярних рейсів для вивозу громадян України.

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій прокоментував закриття авіасполучення українськими компаніями на брифінгу за підсумками засідання Ради національної безпеки і оборони.

"Ми з авіакомпаніями говоримо, щоб вони не намагалися компенсувати майбутні збитки в ціні квитків", - заявив він.

Він також додав, що Україна повинна вживати таких заходів, оскільки повинна реагувати на випередження поширення коронавірусу в країні.

Як повідомляв "Апостроф", влада України прийняли рішення закрити кордон для всіх іноземців, в той же час інші країни також намагаються убезпечити своїх громадян у зв'язку із загрозою поширення коронавірусу.

Українців уже не пропускають на кордоні на польських КПП. При цьому офіційна влада Польщі заявляли, що режим заборони на перетин кордону почне діяти в ніч на неділю - з 00:00 годин 15 березня.