RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Як українцям повернутися з США в умовах коронавірусу: посол розповів деталі

Надзвичайний і повноважний посол України в США Володимир Єльченко розповів яким чином, під час пандемії коронавірусу, з США можна повернутися в Україну.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"Зараз ми в Посольстві України у Вашингтоні організували цілодобове чергування 24/7, щоб якомога ефективніше допомогти людям повернутися з США додому в Україну. Дипломати і консульські співробітники відповідають на всі дзвінки та повідомлення тих громадян, хто повинен був летіти в Україну після 17 березня , але не зможе через закриття авіасполучення в країні", - сказав він.

За його словами, звернень дуже багато, лінії постійно перевантажені через дзвінки, але пріоритет посольства - забезпечити можливість повернутися всім громадянам України та іноземцям, у яких є офіційний дозвіл на проживання в країні.

"Ми зараз над цим активно працюємо. Також було багато питань по круїзному судну (Grand Princess, - "Апостроф"), яке стояло в Каліфорнії: спочатку вони випустили тих пасажирів, які хотіли зійти на берег, там було два українця. Ми їх відправили в Україну, і вони проходять медичні процедури. Потім залишилося питання по членам екіпажу, серед яких були українці, і в цьому контексті я дуже вдячний керівництву штату за допомогу. я був на прямому контакті з віце-губернатором штату Каліфорнія Елені Куналакіс і вона нам в цьому питанні дуже посприяла", - розповів Єльченко.

Він розповів, що вже в понеділок, 16 березня, 38 членів екіпажу судна відправляються додому в Україну.

"Я вже не кажу про делегації, які планували з Києва їхати, і зараз пішла хвиля скасувань заходів. У Х'юстоні скасували великий енергетичний форум, наш міністр енергетики повинен був летіти. У Вашингтоні кілька великих конференцій скасували. Скасували щорічні збори Світового банку та МВФ, туди повинні були летіти наші міністри фінансів і економіки, а також представники НБУ. Космічний конгрес в квітні в Колорадо ще поки не скасований, але швидше за все, потрапить під обмеження. Є маса неприємних моментів, але вони стосуються всього світу", - сказав він.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Зеленському не потрібна 15-хвилинна зустріч з Трампом і красиве фото - Володимир Єльченко.