RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Можна переплутати: українцям назвали головне схожість коронавірус і грипу

У Міністерстві охорони здоров'я України закликають українців не робити самостійних висновків про захворювання, викликане коронавірусом COVID-19, відчувши симптоми застуди.

Алгоритм дій для населення під час поширення коронавірусу опублікували на Facebook-сторінці Центру громадського здоров'я України.

"У разі появи перших симптомів застуди, робити самостійний висновок, що це може бути COVID-19 - не варто! Адже шанси заразитися ГРВІ або грипом - значно вищі", - попереджають у МОЗ.

Медики повідомили, що коронавірусна інфекція COVID-19 і грип мають подібну клінічну картину. В обох випадках розвивається респіраторне захворювання, яке може мати як легкий перебіг, так і важку форму і навіть привести до смерті.

За опублікованою статистикою, з початку епідеміологічного сезону, 63 людини померли в результаті ускладнень грипу.

У період з 1 по 15 березня кількість людей в Україні, які захворіли на грип та ГРВІ становить майже 423 000 чоловік. А протягом лютого цього року захворіло 959 563 осіб.

"Новий коронавірус SARS-CoV-2 і віруси грипу передаються крапельним шляхом. Тому запобігти поширенню інфекції допоможуть такі заходи, як гігієна рук і дотримання етикету кашлю: руки треба мити з милом, часто і ретельно, а кашляти і чхати слід в згин ліктя або в одноразову серветку, яку слід негайно викинути у закритий смітник ", - радять у МОЗ.

Як повідомляв "Апостроф", медики вважають, що більшість жителів України ризикують перенести хворобу, яку викликає коронавірус, але в різних формах.