RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Елітні будинки і бізнес в Криму: що відомо про кандидата на главу ДФС Одеської області Андрія Суббота

Скандальний держчиновник з елітною нерухомістю Андрій Суббот може очолити ДФС Одеської області з подачі глави Одеської облдержадміністрації Максима Куцого.

Мова про це йде в статті "Податки і "протеже" губернатора: як Суббот допоможе освоїти фінансові потоки в Одеській області", опублікованій у виданні "Апостроф".

"У ДФС свою "фінансову частку" намагається роздобути глава Одеської обладміністрації - він має намір проштовхнути на посаду глави свою людину для контролю над потоками. Його протеже - це Андрій Суббот, - діючий начальник управління комунікацій та інформаційної політики Одеської ОДА", - відзначає автор.

У статті також вказують на підприємницьку діяльність А.Суббота і його зв'язки з бізнесом в окупованому Криму.

"Уродженець Керчі, держслужбовець 5-го рангу, в Криму офіційно займався посередництвом в оптовій торгівлі, розгорнув діяльність як індивідуальний підприємець. Але після відпрацювання місцевих фінансових схем йому довелося переїхати ближче до Києва - в Ірпінь. Якраз під шумок в 2014 році. Хоча окупація - не перешкода: джерела кажуть, що Суббот і далі продовжує вести свою діяльність на півострові, тільки через підставних осіб - на кримському ТОВ "екстра", яке зареєстровано в 2014 році і офіційно займається виробництвом пластмасових виробів, які використовуються в будівництві", - йдеться в замітці.

Автор також зазначає, що А.Суббот, будучи держчиновником, володіє нерухомістю, яка не співрозмірна з його зарплатою, і вказує недостовірні дані в декларації.

"Держслужбовець приловчився заробити на особняк в елітному селищі під Києвом, хоча за подібну площу ще недавно брали близько мільйона доларів. І на три земельні ділянки: під Києвом і в Коростені, які, правда, чесно задекларував. Чи то на зарплату чиновника заробив, чи то на "прибуток" від ТОВ Аква Віта Одеса і ТОВ Аква Віта Київ, про участь в якості засновника в яких "забув" згадати в щорічній декларації", - підкреслюється в статті.