RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Ми не витримаємо: президент спантеличив заявою по коронавірус, відео

Під час відеозвернення до українців в п'ятницю, 20 березня, президент Володимир Зеленський попросив залишатися вдома під час карантину через коронавірус в Україні, висловивши побоювання, що в іншому випадку медична система не витримає великого напливу пацієнтів з COVID-19.

"Сьогодні ми не маємо права думати тільки про власні потреби і не можемо допустити, щоб мільйон українців захворіли одночасно. Такого не витримає жодна медична система жодної країни", - сказав він.

Також президент порадував новиною про те, що вже отримана перша партія експрес-тестів, яку виготовлено Інститутом молекулярної біології Національної Академії наук України.

"У найближчі 48 годин ми очікуємо прибуття в Україну з Китаю 10 мільйонів високоточних лабораторних тестів, які будуть розподіленл по всіх куточках України, 10 апаратів штучної вентиляції легенів, мільйон масок, які надійдуть в українські аптеки, 100 тисяч масок підвищеного захисту для лікарів і працівників поліції, 400 тисяч експрес-тестів і 10 тисяч літрів дезинфікуючих засобів", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше під час відеозвернення до українців Зеленський розповів про успішний випадок одужання від коронавірусу в Україні.