RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Не пускають в Україну: Росія влаштувала провокацію на кордоні через коронавірус

Росія не пропускає через кордон фуру медичної марлі для пошиття медичних масок в Україні для захисту від коронавірусу, яким в Україні за даними на вечір п'ятниці, 20 березня, заразилася вже 41 людина.

Про це на своїй Facebook-сторінці написав власник компанії "Текстиль-Контакт" Олександр Соколовський, якому і належить фура з марлею.

"З такою ситуацією ми ще не стикалися. У 200 км від Києва на російсько-українському кордоні з середи (з 18 березня) чекає фура медичної марлі, яка транзитом (!!!) через Росію їде до нас з Узбекистану. Але її всупереч усім міжнародним нормам і правилам не пускають в Україну. І кілька наших швейних фабрик, що відклали інші замовлення і розгорнули днями виробництво медичних марлевих пов'язок, залишаться без сировини", - написав Соколовський.

За його словами, ситуація "рубає нас і інших виробників медичних масок під корінь".

"Незрозуміло, як тепер відправляти замовлені і оплачені нові партії марлі з Узбекистану в Україну - з одного боку у них Іран, з іншого - транзит через Росію", - говорить він.

У свою чергу, за його словами, російська митниця посилається на постанову №223 від 2 березня 2020 року про тимчасову заборону на вивезення окремих видів продукції з РФ.

"Але вивезення та транзит - це різні процедури і згідно норм міжнародних перевезень транзитних вантажів це не повинно стосуватися! - заявляє Соколовський. - Юристи пояснюють, що це чисте свавілля з боку російського уряду".

Він заявляє, що буде просити всіх належних осіб в Україні підключитися до вирішення цієї проблеми на міжнародному рівні.

Детальніше про те, коли епідемія коронавірусу піде в Україні на спад, читайте в матеріалі "Апострофа": Коронавірус перезавантажить Україну з нуля - Влад Росс.