RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Космос, мобільники і пиво: найабсурдніші версії появи коронавірусу

У мережі обговорюють різноманітні причини походження нового коронавірусу, який стрімко поширився по всьому світу.

"Апостроф" зібрав деякі "перли" коронавірусної конспірології.

За однією з версій, коронавірус прибув з космосу. Оскільки 11 жовтня 2019 року на північному сході Китаю високо в небі вибухнув метеорит, деякі фантазери поспішили оголосити, що саме він приніс вірус COVID-19 з глибин космосу.

Таке "пояснення" суперечить дії законів фізики. Температура метеоритів, що не згорають в атмосфері, може досягати 650 градусів Цельсія в момент, коли вони торкаються землі. Цього більш ніж достатньо, щоб вбити вірус. Ба більше, COVID-19 має купу родичів на Землі. Власне, він є лише ще одним представником цілого сімейства "тубільних" земних коронавірусів.

Оскільки Ухань став одним з перших китайських міст, де встановили систему 5G зв'язку, конспірології порахували це невипадковим збігом. На їхню думку, вірус COVID-19 викликаний радіаційними хвилями, які випускають системи 5G, і насправді є радіаційним отруєнням, яке послаблює імунну систему, роблячи людину уразливою до хвороб. Підкріплювалася теорія міфічної "наукової" роботою про шкоду 5G для здоров'я людини.

Ця теорія теж не витримала перевірки реальністю. Сьогодні коронавірус лютує по всьому світу, в тому числі і в країнах, в яких 5G зв'язком навіть і не пахло.

Користувачі мережі якимось чином пов'язали виникнення коронавірусу із всесвітньо відомою маркою мексиканського пива Corona Extra. У січні Google звернув увагу на хвилю запитів "пивний коронавірус", "пивний вірус Corona", "пивний вірус".

Незрозуміло, що шукали люди - свідоцтв того, що пиво "Корона" викликає коронавірус чи навпаки, лікує його, але ринкова частка компанії поповзла вгору, а продажу продукції зросли. Що, в свою чергу, могло стати наслідком популярної версії (яка, щоправда, не підтвердилася, але яка різниця), що коронавірус погано переносить алкоголь, тому провести карантин з пляшкою гарного пива в руках може бути дуже раціональною стратегією.

Детальніше про конспірологічних версій появи коронавируса в світі читайте в матеріалі "Апострофа": У всьому винні Білл Гейтс, метеорити і мобільний зв'язок: чому світ хворіє коронавірусів