RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У Львові оголосили режим надзвичайної ситуації через коронавірус: що це значить

З вівторка, 24 березня, у Львові та Львівській області буде введено в дію режим надзвичайної ситуації через загрозу епідемії коронавірусу.

Відповідне рішення прийняла обласна комісія з питань НС.

"За підсумками засідання прийнято рішення про визначення ситуації на території області в зв'язку з поширенням ГРВІ, викликаної коронавірусом, як надзвичайної ситуації медико-біологічного характеру регіонального рівня", - заявив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Крім того, раніше 23 березня Кабінет міністрів України ухвалив рішення про запровадження режиму надзвичайної ситуації в Донецькій, Тернопільській і Черкаській областях через коронавірус.

Нагадаємо, згідно з чинним законодавством, під надзвичайної ситуацією слід розуміти ситуацію на окремій території, на якій порушуються нормальні умови життя населення. Режим надзвичайної ситуації відрізняється від надзвичайного стану тим, що він не обмежує права і свободи людей, але встановлює певні обов'язки для громадян.

Як раніше повідомляв "Апостроф", прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що найближчим часом в Україні не планують введення надзвичайного стану.