RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Нардеп Новинський передав апарати ШВЛ й захисні костюми для лікарів в Херсонську область

Благодійний Фонд Вадима Новинського передав Херсонській ОДА два апарати штучної вентиляції легенів, а також 200 костюмів професійного захисту, масок і захисних окулярів для лікарів, це перша частина гуманітарної допомоги, яка передана фондом парламентарія для потреб області.

Про це народний депутат Вадим Новинський повідомив під час брифінгу в Херсоні, який пройшов за результатами зустрічі місцевої влади з представниками бізнесу регіону.

Голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв подякував парламентарія за допомогу. У свою чергу Вадим Новинський повідомив, що найближчим часом область отримає наступну партію гуманітарної допомоги, після того як будуть закінчені закупівлі.

"Сьогодні весь бізнес - і великий, і малий концентрується, щоб надати допомогу державі в боротьбі з поширенням коронавірусної інфекції. Ми передаємо місцевим лікарням два сучасних апарати штучної вентиляції легенів. Кожен з них розрахований на дві людини, які можуть одночасно проходити процедуру ШВЛ, - фактично, ми привезли 4 апарати. Сподіваюся, вони допоможуть оперативно отримати лікування тим, кому воно буде необхідно. Глобально хочеться вірити, що випадків коронавіруса в Херсонській області буде якомога менше", - сказав Вадим Новинський.

Він також повідомив, що крім апаратів ШВЛ для лікарів лікарень Херсонської області в рамках гуманітарної допомоги передаються костюми і засоби захисту.

"Ми привезли 200 костюмів професійного захисту, 200 масок і спеціальних окулярів. Сьогодні як ніколи треба берегти лікарів, в Італії говорять: бережіть своїх лікарів, медсестер, медичний персонал, тому що якщо захворіють і вони, вас не буде кому лікувати. Це перша частина допомоги, вона буде нами продовжена. Ми вже вели переговори і з головою Херсонської ОДА, і з керівником обласного охорони здоров'я, щоб уточнити, що потрібно доставити в лікарні Херсона і області в першу чергу", - підкреслив парламентарій.

Вадим Новинський також закликав приватний бізнес по можливості внести свій вклад в боротьбу з поширенням епідемії коронавіруса.

"Я закликаю всіх представників бізнесу в області, і малих, і середніх, проявити себе. Ця криза покаже, хто друг, хто ворог, хто помічник, хто шкідник, хто може надати милосердя, - я всіх закликаю до того, щоб ми проявили свою православну суть допомагати один одному", - запропонував Вадим Новинський.