RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

В Україні перенесуть ЗНО та вступну кампанію через карантин: що потрібно знати

25 березня в Україні продовжили карантин до 24 квітня, через що в Міносвіти вирішили перенести дати пробного і основного ЗНО, а також вступну кампанію.

Коронавірусом заражені понад 400 тис. осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

При цьому в міністерстві поки не можуть назвати точних дат проведення ЗНО та вступної кампанії, так як карантин може бути продовжений.

"З огляду на ситуацію в світі, таке рішення було очікуваним. В даний час терміни карантину можуть знову змінитися в залежності від епідеміологічної ситуації в Україні. Нинішнє ЗНО потрібно буде переносити на більш пізні дати. Однак воно обов'язково пройде. Це також змінить терміни проведення вступної кампанії. Зараз ми маємо кілька можливих сценаріїв розвитку подій. Сподіваюся, що до кінця цього тижня вже зможемо представити їх суспільству з чітким таймингом", - заявив заступник міністра освіти і науки Єгор Стадний.

Він також зазначив, що в країні передбачається зміна формату проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання, але подробиць не озвучив.

Нагадаємо, що станом на ранок 25 березня в Україні зафіксовано 113 випадків зараження смертельним коронавірусом, і щодня цифра невблаганно зростає. З детальною картою його поширення можна ознайомитися за посиланням.