RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Десятки українців застрягли на популярному курорті: подробиці скандалу

В Індонезії на невизначений час виявилася "замкнена" ціла група українських туристів.

Про це розповів один з них - волонтер Сергій Пономаренко у себе в Facebook.

Він зазначив, що близько 50 українських громадян подали документи на евакуацію 16 березня, і через два дні звернення було прийнято. Після цього від дипломатів ніяких повідомлень не надходило. У той же час їх квитки на 23 березня були анульовані.

"Посольство України в Індонезії не бере слухавку три дні. Коли були рейси, їх турбували лише ті люди, у яких прострочення по візі. Всі дипломатичні представництва нас "футболять" по колу. Інформації немає і це найбільша проблема. Система "Друг", яку активно піарили, не працює. Ми втратили близько $ 1000, а натомість нам дали фантики, які потрібно використовувати протягом року", - розповів Пономаренко.

До цього українці жили на віллі, але тепер їм довелося переїхати в готель дешевше. Індонезійська сторона заявила, що не планує брати з українців штрафи за прострочення віз.

У той же час російське МЗС запропонувало українцям допомогу в евакуації, проте вони відмовилися.

Волонтер розповів про проблеми з рейсами в Україні з пересадками, якими скористалися деякі українські туристи

"Люди купують квитки і втрачають гроші. Одні купили квиток до Таїланду, але з'ясувалося, що там потрібна довідка про здоров'я. Нам могли продати квитки в ОАЕ, що тільки для громадян цієї країни. Є варіант дістатися до Катару і звідти додому. А ще мінімальна надія на МАУ. Ми не просимо підтримки від держави, чиновники тільки плутають", - розповів харків'янин.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Україні призначили новий склад дипломатів в одну з країн, де через введеня карантину "застрягли" українські туристи.