RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Чому коронавірус атакував в Україні молодь: епідеміолог дала чітку відповідь

В Україні так багато молодих людей заражені коронавірусом, тому що саме ця вікова група більше всіх подорожувала по ураженим країнам або перебувала там на заробітках.

Про це повідомляє видання "Обозреватель" з посиланням на слова завідуючої лабораторії грипу Інституту епідеміології Алли Мироненко.

Коронавірус вбив понад 37 тис. осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Молоді українці, які були за кордоном, захворіли самі і привезли COVID-19 на батьківщину. Таким чином, кількість молодших за віком інфікованих людей в Україні більша, ніж літніх.

"За кордоном збудник вірусу занесли китайські туристи, первинно заражаючи місцеве населення. Процес було складно контролювати, а карантинні заходи були введені запізно. Ми ввели карантин вчасно, але COVID-19 в Україну привезли в основному ті, хто подорожував або ті, хто повернувся з заробітків", - зазначила Мироненко.

Вона також підкреслила, що влада не передбачили введення належних карантинних заходів для тих, хто приїхав в країну.

"Тим більше ми нічого не робили з тими тисячами людей, які в'їхали в Україну останнім часом. З них взяли особисте зобов'язання сидіти вдома, але хто це буде перевіряти? Тому прогноз на найближчий час у мене не дуже", - підсумувала лікар.

Як повідомляв "Апостроф", місцева влада Івано-Франківська припускає, що буде нова хвиля поширення коронавірусу в Україні.