RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У NASA оприлюднили неймовірні фото астероїда, який може бути старшим за Сонячну систему

У мережі з'явилося зображення невеликого астероїда Бенну, який досліджує Міжпланетна станція OSIRIS-REx.

Фото опублікувало NASA.

Діаметр Бенну не перевищує 487 метрів. При цьому, завдяки його невеликій швидкості обертання, космічний зонд може зробити безпечну посадку.

Як пояснюють представники NASA, астероїд викликає інтерес через свій вік. На думку астрономів, Бенну може містити частки мінералів, які сформувалися раніше, ніж Сонячна система. Вивчення чистих образів допоможе отримати відомості про історію появи планет.

Після обробки нових даних NASA склало карту, на якій можна детально розглянути астероїд. Піксель охоплює 2 дюйма поверхні, а кожне зображення було захоплено з відстані від трьох до п'яти кілометрів.

Дані отримані в ході дослідження в період з 7 березня по 19 квітня 2019 року. Вчені розповіли, що Бенну має кам'янисту поверхню, покриту валунами.

Як повідомляв "Апостроф", раніше вчені за допомогою телескопа на Гаваях помітили астероїд, який виявився системою з двох окремих космічних каменів.

Нагадаємо, що американське аерокосмічне агентство NASA повідомило, що 29 квітня близько від Землі повинен пролетіти великий астероїд.