RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Брався за будь-яку роботу: спливли фото і деталі про українця, який загадково загинув в Португалії

У мережі з'явилися деталі смерті 40-річного Ігоря Гоменюка, якого вбили в аеропорту Португалії - працівники міграційної служби жорстоко побили чоловіка.

Про це повідомляє "Обозреватель".

Зараз троє співробітників міграційної служби заарештовані за підозрою у вбивстві, а директор і заступник прикордонної служби Лісабонського управління відсторонені від роботи.

Спочатку смерть українця хотіли видати за нещасний випадок, повідомляли, що його просто залишили в наручниках, а він помер чи то від епілепсії, чи то від серцевого нападу. Але знайомі кажуть, що Ігор ніколи цим не страждав.

В українське консульство в Лісабоні 12 березня ввечері прийшов електронний лист про те, що Ігорю відмовлено у в'їзді і йому загрожує депортація. А 13 березня в телефонній розмові в інспектором консулу сказали, що в українця проблеми з епілепсією, тому його відправили в лікарню. Міграційні служби ні слова не сказали, що українця відправляли в лікарню.

Справжня причина смерті розкрилася тільки через деякий час. Коли португальський доктор, який проводив розтин тіла, виявив справжню причину. Нею став не епілептичний напад, а нанесені побої. Він повідомив про це в поліцію.

Виявляється, перевищення повноважень з боку міграційної служби в аеропорту Лісабона - не рідкість.

Ігор родом зі Львівської області. У своєму селі Новояворівськ він займався будівництвом. А останні кілька років їздив на заробітки в Європу, був звичайним заробітчанином.

"Він брався за будь-яку роботу, щоб забезпечити сім'ю. У нього залишилися двоє дітей - син і дочка, ще школярі. Останній раз він прилетів в Лісабон, щоб укласти контракт з фірмою і потім повинен був працювати в Бельгії", - розповіла його знайома.

Однак в аеропорту Лісабона Ігоря чомусь не пустили. Як повідомляють в португальській пресі, нібито міграційні служби запідозрили, що Ігор хоче незаконно в'їхати в країну. Його залишили в аеропорту 10 березня і збиралися відправити назад, звідки він приїхав.

А вже 12 березня чоловіка знайшли мертвим у ізоляторі тимчасового тримання цього аеропорту, він лежав на підлозі обличчям вниз.

Про те, що Ігоря не стало, сім'я дізналася рано вранці 13-го березня. Його дружина, Оксана, важко переносить втрату чоловіка. Тим більше, що до сих пір рідні не можуть з ним попрощатися. І не знають навіть, коли можуть поховати рідну людину.

"За згодою сім'ї, його кремували. Тому що через карантин і скасування польотів ніхто не знав коли вдасться повернути тіло на батьківщину. Зараз потрібно зібрати дуже багато документів і довідок", - кажуть знайомі.

У селі Новояворівськ, де жив Ігор, про нього згадують як про дуже добру і спокійну людину.

"Там в Португалії писали, що нібито його били через те, що він там влаштував дебош. Але це неправда! Він ніколи не був запальним і агресивним. Виключно спокійна і дуже-дуже добра людина. Його можна було попросити про допомогу і він ніколи не відмовить", - розповіла односельчанка.

Зі своєю дружиною Оксаною Ігор прожив більше 15 років.

"Вони дуже любили один одного, жили в мирі та злагоді. Дуже порядна сім'я, і діти у них дуже виховані. Я просто не уявляю, як важко буде зараз Оксані однією на свою вчительську зарплату ростити дітей. Справедливість повинна восторжествувати, потрібно домогтися покарання вбивць і компенсації, тому що дітей потрібно ще піднімати", - вважає його знайома.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Києві в одній з квартир виявили тіло літньої жінки, у вбивстві якої підозрюється її син.