RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Як українці виходитимуть на пенсію в 2020 році, і хто може залишитися без виплат: роз'яснення

З 1 квітня в Україні було збільшено пенсійний вік для жінок до 59,5 років, також незабаром будуть підвищені вимоги щодо стажу.

Про це повідомляється в матеріалі "Обозревателя".

Згідно з планами уряду, щорічно пенсійний вік для громадян України буде збільшуватися на 6 місяців, і до 2021 він повинен скласти 60 років. Також в Україні поетапно підвищується вимога для виходу на пенсію в 60 років, в 2020 році діє норма про 27 відпрацьованих років, а в 2021 вже буде 28 років.

За словами чиновників, ті, хто не зможе набрати стаж можуть залишитися без пенсії, якщо не "докуплять" собі роки через органи соціального забезпечення.

"Україні потрібно йти на плавне підвищення пенсійного віку, наприклад, на 1 місяць на рік, починаючи з 2023 або 2025 року, інакше ми своїх дітей прирікаємо на гіршу долю і пенсію. У той же час це не питання сьогоднішнього дня", - вказувала глава профільного комітету парламенту Галина Третьякова.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Кабінеті міністрів України було розглянуто питання введення декількох видів доплат для пенсіонерів під час карантину. Було затверджено введення відразу трьох видів доплат для пенсіонерів: за віком, для осіб з низькою пенсією і в якості індексації в травні.