RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​П'янки і дебоші: як відпочивають на обсервації українці в київському готелі

Евакуйовані спецрейсом туристи з Балі і Катару, яких розмістили на обсервацію в готелі "Козацький", відпочивають і веселяться.

Про це повідомляє видання "Обозреватель" з посиланням на власні джерела.

Українці, розміщені в "Козацькому" (їх там 166 чоловік), не завжди сидять в своїх номерах. Раніше йшлося про те, що їм заборонено спілкуватися зі ЗМІ, проте деякі самі не хочуть цього, вважаючи журналістів своїми ворогами.

Відомо, що для людей створені всі умови в готелях: немає проблем з водою, працює опалення і є обігрівачі. Їм тричі на день приносять їжу співробітники готелю - залишають під дверима в номер, щоб не контактувати.

У своєму закритому чаті, скріншоти якого потрапили журналістам, вони обговорюють життя. Також бачаться наживо, що заборонено, передають один одному речі. Іноді всі разом замовляють доставку їжі, буває каву, сигарети або алкоголь. Замовлення кур'єри приносять до входу на територію, де передають співробітникам готелю. Ті вже приносять в номер. Іноді туристи самі забирають замовлення внизу.

"Через спиртні напої в ніч з 31 березня на 1 квітня хтось із жителів 6-го поверху влаштував дебош. Як пишуть в чаті, він стукав у двері, ломився в кабінет адміністратора і говорив, що шукає вихід на дах. Після цього поліція заявила, що не буде пропускати доставку алкоголю. Однак перевіряти пакети ніхто права не має, так що це не сильно допомогло", - йдеться в повідомленні.

Співробітниця готелю на умовах анонімності підтвердила, що такий випадок був - буйного чоловіка довелося заспокоювати спочатку охороні, а потім і поліції.

"12 години ночі, до мене в двері стукає людина, кричить, щоб відчинили двері на дах, мовляв, йому потрібна свобода, свіжим повітрям подихати. І далі по дверях пішов. Його двічі охорона виводила, потім поліція. Це ненормально", - розповіла вона.

За її словами, таке трапляється практично кожен день. Гості п'ють на поверхах, ходять курити на вулицю і тільки одиниці свідомо не залишають номери.

"Це відбувається фактично кожен день. Випивають на поверхах, не слухають ні співробітників готелю, ні поліцію. Прямим текстом відправляють подалі. Це якщо культурно сказати. Вони п'ють, поліція з нами, все це фіксується на відео", - розповіла співробітниця.

У своїх чатах евакуйовані обговорюють часто погану організацію обсервації. При цьому, найчастіше це аргумент на користь того, щоб порушувати порядок цієї процедури. Наприклад, деякі люди двічі закликали всіх зібратися в холі на вечірку, а деякі заявляють, що мають повне право ходити по поверхах. Мовляв, правила їм не пояснили, так що заборонити нічого не можуть. Один чоловік і зовсім вирішив не втрачати часу і заробити, запропонувавши тайський масаж - хтось навіть погодився.

А інша жінка, перебуваючи в готелі, записала "Пісню про обсервацію". На фоні, до слова, явно не номер, а щось на кшталт конференц-холу.

Проте, є люди і з іншого позицією - вони закликають інших не провокувати і сидіти по номерах. Таких, за словами персоналу готелю, людей 30 з 166. Також є і ті, хто теж проти ходіння по поверхах, але з іншої причини. Мовляв, там висять камери, і записи з них завадять виграти справу про нібито незаконну обсервацію, якщо вони таки зважаться подати в суд.

"Ми геть зі шкіри ліземо, біжимо на будь-яке прохання, щоб удосконалити їх перебування тут. Грубо кажучи, з 166 чоловік 30 - адекватні, а решта... Я за все своє життя такого не бачила", - розповіла працівниця готелю.

Відзначимо, що всім туристам 1 квітня провели ПЛР-тестування і заявили, що результати будуть протягом трьох днів. Однак такий термін викликав невдоволення серед людей. Вони кажуть, що їх у разі негативного результату обіцяли випустити вже 2 квітня.

Частина туристів почали агітувати інших виходити в хол з валізами, щоб привернути до себе увагу. Так вони хотіли знову домогтися приїзду міністра Володимира Криклія.

Як виявилося пізніше, спроби бунту були зайвими, тому що Криклій вийшов з ними на зв'язок і сказав, що тести ще робляться - готово тільки 100.

Поки до забезпечення порядку в "Козацькому" активно залучена поліція - правоохоронці будуть ходити по поверхах і перевіряти, чи всі сидять в номерах.

Як повідомляв "Апостроф", евакуйованих спецрейсом туристів з Балі і Катару, яких розмістили на обсервацію в готель "Козацький" в Києві, стали охороняти більш посилено.